תאונות הדרכים הן אחד הדברים המצערים ביותר שאנחנו נאלצים להיתקל בהם. לצערנו, בישראל מתרחשת תאונת דרכים קטלנית כל כך הרבה פעמים בשנה. יש עשרות הרוגים בכבישים בכל שנה. משרד התחבורה והמשרד לזהירות בדרכים מנסים כל הזמן להקטין עוד ועוד את מספר תאונות הדרכים ואת מספר הנפגעים. השאיפה היא כמובן ליצור מצב שבו אין תאונות דרכים בכלל, אבל באופן ריאלי אפשר לצפות שעם עבודה נכונה וטובה ניתן יהיה להגיע למצב של תאונות בודדות בשנה. ניתן להגיע לכך באמצעות פעילות מגוונת בכמה דרכים. לדוגמא, כל אחד כבר נתקל בתשדירי הסברה על בטיחות בדרכים ברדיו או בטלוויזיה. דרך אחרת ויעילה לא פחות, אם לא יותר, היא על ידי אכיפת החוק וענישת עברייני תנועה. שתי דרכים אלו הן גלויות לציבור משום שהן נראות מעל לפני השטח. עם זאת, ישנן גם פעילויות מתחת לפני השטח, כמו לדוגמא הפעילות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
מה עושה המכון?
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא גוף המוסמך לעשות בדיקות רפואיות לנהגים או לאנשים שרוצים לקבל רישיון נהיגה. מדובר על נהגים שיש חשד שעלייה שלהם לכביש תסכן את הבטיחות של שאר הנהגים, הולכי הרגל, וגם את של עצמם. זאת עקב בעיה רפואית או מגבלה שלהם. המכון בוחן את הכשירות הרפואית של אותם אנשים לעלות על הכביש.
אילו אנשים מופנים למכון?
ישנם כמה גופים בישראל שמפנים נהגים לבדיקת כשירות רפואית על ידי המכון הרפואי לזהירות בדרכים. לעיתים מדובר על נכים שמבקשים להשיג רכב מותאם לנכותם. אלה יכולים להיות גם:
- מבקשי רישיון לרכב כבד
- עברייני תנועה לאחר סיום תקופת שלילה
- משתמשים מורשעים באלכוהול וסמים בנהיגה
- אנשים המופנים לבדיקות מפאת גילם